Moskou en Sint-Petersburg

8-daagse vliegreis naar Rusland
van vrijdag 7 september t/m vrijdag 14 september 2018


reisleidster
Marie-Thérèse


chauffeur
Dimitri


gidsen


 
OAD
 InternetWeer in Moskou
 InternetWeer in Sint Petersburg
INLEIDING
Rondreis Moskou, Novgorod en Sint-Petersburg
We bezoeken drie van Ruslands mooiste steden: metropool Moskou, Hanzestad Novgorod en majestueus Sint-Petersburg, dat niet voor niets de bijnaam 'Venetië van het Noorden' heeft. We laten ons meevoeren naar de tijd van de tsaren, bewonderen de 'suikertaartarchitectuur' uit de Stalintijd en flaneer over de Nevski Prospekt, de mooiste boulevard van het door Peter de Grote gestichte Sint-Petersburg.
Hoogtepunten:
- Kremlin en het Rode Plein
- Tretjakovgalerij
- Russisch platteland
- UNESCO Hanzestad Novgorod
- Hermitage
- Begraafplaats Tsaren

Film Rusland 1
Film Rusland 2
Film Moskou 1
Film Moskou 2
Film Moskou 3
Film Moskou 4
Film St.Petersburg 1
Film St.Petersburg 2
Film St.Petersburg 3
Film St.Petersburg 4
Hotels
Aankomst Nachten Vertrek Plaats
7 sept. 3 10 sept.  Google mapsMoskou
10 sept 1 11 sept.  Google mapsNovgorod
11 sept. 3 14 sept  Google mapsSt. Petersburg

 
dag 1, vrijdag Amsterdam - Moskou
Om 7.00 uur vertrekken we vanuit Zeeland en rijden wonderwel zonder file naar Schiphol. Om ongeveer 8.30 uur zijn we op Schiphol en kunnen dan snel inchecken.
VluchtnummerVertrekAankomst
KL 90311.50 uur16.00 uur
Om 12.15 uur vertrekt het KLM-vliegtuig van Schiphol naar Sheremetyevo Airport bij Moskou waar we om 16.15 uur aankomen. Na ontvangst door onze reisleidster Marie-Thérèse ter Haar, worden we door buschauffeur Dimitri naar Hotel Vega in Moskou gebracht.
's Avonds, na het diner, gaan we naar de mooiste Moskouse metrostations, die bekend staan als 'ondergrondse paleizen' (kosten ca. € 15,- p.p.).
Marie-Thérèse heeft gekozen voor de eerste avond omdat het op vrijdagavond niet druk is in de metrostations. En inderdaad lukt het haar in 5 kwartier om alle 7 geplande metrostations te bezoeken en de nodige uitleg te geven.
 
dag 2, zaterdag 8 september Moskou
Stadstour Moskou en Kremlin
Vandaag staat een uitgebreide stadstour langs al het moois dat Moskou te bieden heeft op het programma. We zien de rivier de Moskva, de Mussenheuvels en verkennen het Kremlin, met het overweldigende Kathedralenplein. Na een uur vrije tijd, waarin we kunnen lunchen, worden we door gidsen in twee groepen rondgeleiddoor het Kremlin. Doordat een groep veel te laat klaar is met de rondleiding, wordt de tijd voor het bezoek aan het Rode plein wel erg kort vanwege de afspraak met de buschauffeur. Op het Rode plei en omgeving is het enorm druk omdat het vandaag de 871e vergaardag is van de staat Rusland.
's Avonds gaan we naar een Russisch-orthodox koor (optioneel, kosten ca. € 45,- p.p.).
 
dag 3, zondag 9 september Moskou
Om 9.30 uur vertrekt onze bus en brengt ons, na een route rond het Kremlin, naar de Christus-Verlosserkathedraal en de voetgangersbrug over de Moskva.
Daarna volgt de Tretjakovgalerij, waar o.m. werk van Ilja Repin te zien is. Onze reisleidster leidt ons in groepen door het museum en geeft bij een aantal kunstwerken uitleg en vooral bij de schilderijen van Ilja Repin geeft zij op gedreven wijze uitleg en verhaalt over de geschiedenis van Rusland.
Tretjakov en Rode Plein
's Middags van 14.30 tot 15.30 uur bezoeken we de Novodevitsji-begraafplaats met Russische beroemdheden zoals Tsjechov, Sjostakovitsj, Chroesjtsjov, Jeltsin en Raisa Gorbatsjov. '
Om 19.15 uur vertrekken we, opgejaagd door Marie-Thérèse, met de metro naar een optreden van een Russisch koor.
 WikipediaChristus-Verlosserkathedraal
 WikipediaTretjakovgalerij
 WikipediaCollectie Repin
 WikipediaIlja Repin
 Google mapsChristus-Verlosserkathedraal
dag 4, maandag 10 september Van Moskou naar Novgorod
Russische platteland
Per touringcar over het Russische platteland. Berkenbossen, datsja's (buitenhuisjes) en samowars. Onderweg boeiende verhalen over o.m. Dr. Zhivago, Tsjaikovski (we komen langs zijn woonhuis) en het leven van de gewone Rus. We overnachten in Novgorod.
 
dag 5, dinsdag 11 september Novgorod
Werelderfgoedstad Novgorod
Hanzestad Novgorod met zijn rijke traditie en geschiedenis is een bezoek meer dan waard. Tijdens de stadswandeling zien we niet alleen het eeuwenoude marktplein, maar ook de Sofiakathedraal en het Millenniummonument. 's Middags brengt onze bus ons naar de stad van Peter de Grote: Sint-Petersburg.
 
dag 6, woensdag 12 september Sint-Petersburg en Tsarendorp
Stadstour Sint-Petersburg
In de ochtend maken we een rondrit waarbij we alle highlights zien. 's Middag vrij om op de Nevski Prospekt op souvenirjacht te gaan (wodka, kaviaar, matroesjka's). Natuurlijk kunt u ook een museum of een van de kathedralen (Verlosserskerk, Izaäkkathedraal, Kazankathedraal) bezoeken. 's Avonds is een theater- of concertbezoek mogelijk (optioneel, onder voorbehoud).
Tsarendorp
Vrije dag om in Sint-Petersburg nog te genieten van de schilderachtige, op Amsterdam geïnspireerde grachten. Wie wil kan mee naar Tsarendorp (Poesjkin), naar het hemelsblauwe paleis van Catharina de Grote, en de paleizen van Alexander I en Anna Paulovna (optioneel, kosten € 45,- p.p.).

 
dag 7, donderdag 13 september St. Petersburg
Vesting en Hermitage
De Petrus en Paulusvesting, waar onze bus ons naartoe brengt, is de plek waar de laatste tsaren en Peter en Catharina de Grote begraven liggen. De plattegrond van de vesting is gebaseerd op onze eigen Naarden-vesting. Nog een hoogtepunt vandaag: de Hermitage. Ca. 4 miljoen kunstwerken, waaronder ruim 20 schilderijen van Rembrandt.
 
dag 8, vrijdag 14 september
In de voormiddag maken we nog een wandeling richting centrum en om 12.00 uur kunnen we lunchen in het hotel.
Daarna transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Schiphol/Amsterdam.
VluchtnummerVertrekAankomst
KL 139617.20 uur19.15 uur
Tegen 21.45 uur vertrekken met een busje van taxibedrijf Van Boxtel naar Zeeland. Bij aankomst heeft Bert de koffie en broodjes al klaar.
Nog een half uurtje napraten en ieder gaat voldaan weer naar huis.
 



Uw aanvullingen en suggesties zijn welkom. M.v.g. Frans Jacobs
  Top Print